SUBSPACE. HVAD ER SUBSPACE NÅR DET HANDLER OM SEX ?

Man kan kalde subspace et psykologisk fænomen. En tilstand, som rigtig mange SM udøvere drømmer om at opleve/opnå 性生活唔協調. Men helt præcist hvad er subspace egentlig?

SM leg med smerte eller intens psykisk dominans kan skabe en trancelignende tilstand hos den underdanige, som føles som en slags ”rus”. Det er denne tilstand, der beskrives som en følelse af at være i en bobbel, at svæve, at være i total harmoni eller som en intens glædesfølelse. En varm følelse i maven og i sindet. Den kan vare i kort tid, ca. et par minutter, men for nogle, varer den længere tid.  Hvor langt tid man er i denne tilstand er individuelt. Din krop og dagens er med til at afgøre om du kan nå subspace. Den psykologiske tilstand er ikke kønsbetinget; du kan derfor opleve denne som både kvinde og mand. Psykologien, og dermed også neurologien, er stadig mirakuløs. Vi forstår endnu ikke til fulde hvordan hjernen fungerer. Det grundlæggende har vi dog styr på, men der er derfor en del som vi kun kan gisne om endnu.

Hjerne i hænder

Forskellige niveauer af subspace:

Subspace er at opleve en følelsesmæssig og sansemæssig ”rus” og vil kunne opleves forskelligt. Men der er forskellige træk som er rimelig gennemgående hos alle. En tilstand af fredfyldthed, eufori, total fokus/tab af fokus.

Der er nogle som er af den opfattelse, at man ikke er en ”rigtig” Top, hvis man ikke kan føre sin bund i subspace. Ligesom at man ikke er en rigtig bund, hvis man ikke kan komme dertil. Det er IKKE korrekt. Hvordan vi reagerer på endorfiner og adrenalin-forhøjning er helt unikt for hver enkelt af os.

Endorfin space.Husk Aftercare

Giver en naturlig rus, som vi får af smertepåvirkning. De hjælper dig med at kapere smerten og en kraftig udløsning af dem, kan være en intens oplevelse. Nogle virker berusede – får gummiben – griner – taler usammenhængende.

Eufori space.

Eufori er glæden ved underkastelsen – som udløses af et bevidst valg om at stå til rådighed 收陰機價錢. Her er SM play ikke nødvendig. Den kan udløses udelukkende i overførsel af magt (power Exchange dynamics).

Sexuel space.

Ofte forbundet med sex og liderlighed – du når et stadie, hvor du vil gøre alt for at de gode følelser og stimuli fortsætter.

Head space.

Ofte forbundet med ikke-SM-relateret leg. Meget tillidsfuldt, underkastet og fredfyldt space, hvor bunden ofte kun har ét fokus – sin Top.

Kan give stor glæde i fx at servicere sin Top.

Nirvana space.

Tab af én selv i øjeblikket. Viser sig ofte i en forhøjet tilstand af opmærksomhed – eller i total mangel på respons på verden omkring sig.

 

Man kan være ukoordineret, forvirret, ustabil efter en intens subspace. Nogle græder, andre griner. Ud af kroppen oplevelse – registrerer alt, men det tager lang tid om at trænge ind. Mister tidsfornemmelsen, også inden – har måske en følelse af, at Toppen kun har pisket i ti minutter, men der er gået over en time.

Sub-space opstår ved den ultimative underkastelse eller ved smertepåvirkning. Det er ikke alle, der oplever at opnå subspace. Når din underkastedes krop udsættes for smerte eller meget intens dominans, frigiver kroppen forskellige neurokemiske stoffer. Et af dem er endorfiner. Endorfiner er kroppens egen morfin; det er smertestillende og den kan også skabe en rus. Når en vis mængde af endorfiner når hjernen, opleves sub space. Det tager kroppen ca. 10 minutter, at klargøre en endorfin udskillelse til blodbanen. Der skal som hovedregel mere end én udskillelse af endorfiner til 性生活唔協調, for at din underkastede oplever subspace – så du/I skal arbejde lidt for det.

Nogle submissive fortæller, at når de er i subspace kan de fornemme at deres Herre går omkring dem, de kan fornemme hans tilstedeværelse. De oplever at de nærmest lukker ned, vejrtrækningen sænkes, pulsen falder, mentalt forsvinder ALT fra deres tanker, kroppen bliver fuldstændig afslappet og benene bliver nærmest til gele. En følelse af at være tilstede og så alligevel ikke rigtig.

Når en submissiv opnår subspace under smertepåvirkning imens, vedkommende står ved et kors, kan det se ret voldsomt ud når benene, nærmest knækker sammen under dem.

I sub kan vedkommende ofte ikke bruge deres stopord, og heldigvis kræver det også stor tillid fra m’erens side, at gå i denne trancetilstand; vedkommende skal stole 100% på sin S’er, som skal være i besiddelse af en god portion empati og situationsfornemmelse.

Hvordan kan Subspace opnås

Subspace kan opnås på mange forskellige måder. Nogle af dem er ved smertepåvirkning, Dominans og/eller ved Bondage.

Subspace i forbindelse med smertepåvirkning.

Brug en let flogger til at varme din underkastede op med først.

Øg gradvist intensiteten og styrken af slagene. Vi vil anbefale at du koncentrere dig om et område. Et godt område at have fokus på er bagdelen. Det er et godt kødfyldt område hvor der er god mulighed for at øge i slagstyrke og tyngde af pisken undervejs.

Du kan stimulere sanserne og fratage dem undervejs. Sørg for at kroppen er under pres – men hav hele tiden fingeren på pulsen i forhold til hvilken mentale tilstand, din underkastede er i.

Subspace i forbindelse med Dominans

Der gælder faktisk nogle af de samme hovedregler som ovenfor, når du vil have din underkastede i subspace med psykisk dominans. Du øger gradvist intensiteten af dominansen. Det kan være noget sværere at få din underkastede i sub-space kun ved hjælp af psykisk dominans, her kræves der virkelig en indsats.

Arbejd med de områder, som din partner føler er ”hårde/svære”, det kan være ydmygelse, servicering, nedgradering mm.

Psyken skal virkelig arbejde. Husk at observere kropssproget undervejs. Brug gerne sanserne og andre stimuli til at presse og stresse kroppen.

Subspace i forbindelse med Bondage

Når den underkastede (bunny) i forbindelse med bondage bliver bundet, og dermed stille og rolig afgiver kontrollen til den der binder (Rigger) søger bunnyen  ofte ind i en meditations lignende tilstand. Som for mange minder om en lyd tæt boble. I denne forbindelse frigiver kroppen nogle lykke stoffer, hvilket giver bunnyen en dejlig fornemmelse i kroppen.

Husk Aftercare!

Aftercare er SÅ vigtigtHar du oplevet, at din partner har været i subspace, vil du måske også have opdaget at du vil få en meget følsom mand eller kvinde bagefter. Man kan være omtumlet, træt og man har ofte ikke overskuddet til at være social bagefter. Der vil i de efterfølgende døgn være mere behov for at du, som dominant, følger op på din underkastede. Hvordan var oplevelsen, hvordan føles det lige nu, hvad var fedt og hvad var mindre fedt. Få den underdanige til at sætte ord på hele oplevelsen.

Udføres denne opfølgning ikke vil du måske hurtigt opleve, at den underkastede får et såkaldt ”sub-drop”. Oplevelsen kan vendes fra positiv til negativ. Er man en del af SMmiljøet vil man måske også opleve, at der ved netop sub-drop kan forekomme en advaren til andre, omkring dårlig opfølgning. Nogle oplever kun sub-drop og vil på den måde, ikke ønske at opnå subspace igen. Det kan kræve tillid og omsorg efter et sub-drop, hvis man ønsker at forsøge på at skabe en subspace oplevelse for sin partner igen. Vær imødekommende, spørg ind og skab en dialog. Find ud af, hvor problematikken måske kan ligge henne, og hvordan det vil være bedst at fortsætte. Det er meget få gange jeg har hørt om eller oplevet, at sub-drop er indtruffet efter en god opfølgning.

Hvis subdrop så alligevel indtræffer så prøv som Dominant at stil de samme spørgsmål til den underdanige, som i Jeres aftercare. Dette vil få hjernen til at komme i tanke om den fede følelse der var i kroppen under subspace og måske frigive en smule endorfin igen.

 

Vi ved meget men ikke alt. Hvis du synes vi mangler noget eller har fået skrevet så det kan opfattes forkert. Så vil vi MEGET gerne høre fra dig. BDSM er et sammenspil imellem to eller flere parter og vil derfor ikke ens for alle. Find din/Jeres stil. Vær tro imod Jer selv og gør ikke noget som du/I føler er forkert.

Har du haft en oplevelse med subspace, som du gerne vil dele – eller nogle tips og tricks, ja så er du velkommen til anonymt at bruge kommentarsporet.

TAG:

subspace

ukoordineret

usammenhængende

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motorcykel kläder Sales marknad 2021 Global storlek, dela, trender, typ, Application, drivrutiner konkurrensläge, framtidsplaner och Utveckling per prognos 2026